Mentorhjælp til ledige udebliver trods betaling
Sidste år brugte danske kommuner næsten 900 mio. kr. på at give udsatte borgere en såkaldt mentor. Nogen får hjælp af deres mentor til komme tilbage på arbejdsmarkedet, andre til at komme ud af kriminalitet. Men nu viser en dokumentarudsendelse på DR1, at mange udsatte borgere slet ikke får den hjælp, deres kommune betaler for.
Flere kommunale jobcentre indrømmer, at der er udfordringer med mentorordningen, og at mentorer udskriver regninger for flere timer, end de reelt bruger med borgeren. Det fremgår af en undersøgelse, som analyse- og rådgivningsfirmaet LG Insight har lavet i samarbejde med DR.
Mere end halvdelen af de 56 kommuner, der medvirker i undersøgelsen, svarer, at de har oplevet udfordringer med mentorordningen, og at de ikke har dokumentation for den ønskede effekt. 12 kommuner siger, at de har fyret mentorer på grund af uregelmæssigheder og manglende sikkerhed for leverancer. De syv peger direkte på, at en mentor har krævet penge for flere timer, end han havde brugt.
rp
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.